Софтуер

Flickr за iOS получи голямо обновление

Computer World

Преди половин година Yahoo най-сетне обърна внимание на остарялото си мобилно приложение за Flickr и сериозно го модернизира. Това явно е било само началото, защото вчера излезе нова версия на приложението за iOS, която идва с подобрени и нови функции за снимане, като нови филтри, които се наслагват в реално време върху кадрите, персонализация на настройките на филтрите и оптимизиран контрол върху приближението, експозицията, фокуса и други настройки. Всичко това е обвито от още по-модерен и интуитивен интерфейс.

Новото приложение позволява на потребителите да снимат портретен или в пейзажен режим, като иконите върху екрана съответно променят ориентацията си.

Новите филтри включват анимирани контролни функции за ефекти с имена, като Ice Tea, Brooklyn, Louisiana, Throwback, Newsprint, Graphite, Noir и Antique.

Flickr за iOS сега предлага и нова функция, намираща се във всеки филтър, която позволява на потребителя да добавя специални ефекти, като винетиране, светлинни течове и др.

Богатото обновление е резултат от придобиването на компанията GhostBird Software през юни, чиито разработки бяха KitCam и PhotoForge2.

Почукване с два пръста върху екрана пък показва опциите за контрол на фокуса и експозицията едновременно. Има и възможности и за изрязване, изправяне, оразмеряване, завъртане и обръщане на снимки. Могат да бъдат нагласяни и яркостта на изображението, контрастта, наситеността на цветовете, баланса на бялото и на цветовете, нивата и остротата на изображението.

В блога на Flickr пише, че обновлението е резултат от придобиването на компанията GhostBird Software през юни, чиито разработки бяха KitCam и PhotoForge2.

С всички тези възможности за снимане и редактиране Flickr става топ фотографско приложение. Instagram може и да е културен феномен, но по-сериозните фотографи все още трябва да използват няколко приложения, за да постигнат желаните резултати.

TechHive

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X