Софтуер

Gartner: Telerik е визионер в тестването на софтуер

Computer World

Telerik (Tелерик) обяви днес, че с продукта си Test Studio е позиционирана сред визионерите в Магическия квадрант на Gartner за интегрирани пакети за тестване на софтуер (Gartner Magic Quadrant for Integrated Software Quality Suites) за 2013 г. Така българската компания стана първата компания от Централна и Източна Европа, отличавана в този квадрант.

Test Studio е продукт за тестване на функционалността, производителността и натовареността на уеб, декстоп и мобилни приложения. Той предоставя обща платформа за екипната работа между разработчици и специалисти по тестване, а интуитивният му потребителски интерфейс улеснява тестовите процеси за приложенията. Софтуерът включва широк набор от мобилни възможности и е единственото приложение за тестване, което се предлага в App Store на Apple, подчертаха от Telerik. Така потребителят може директно да използва продукта на мобилното си устройство. Също така продуктът позволява провеждането на детайлни тестове за естествени (native), уеб и хибридни приложения и лесна синхронизация на тези тестове във всички устройства посредством облачни технологии.

Според доклада, силните страни на Test Studio са лекотата на употреба, това, че продуктът е познат на Microsoft разработчиците, висококачествената поддръжка и честите обновления. Продуктът обаче няма директна телефонна поддръжка.

„Telerik от дълго време е свързана с развойната Microsoft общност и Test Studio продължава това със своята интеграция с Visual Studio и употребата на C# или Visual Basic .NET като скриптиращ език. Мобилната поддръжка не изисква джейлбрейкване на приложения и обхваща естествени (native), уеб и мобилни приложения чрез обкетна идентификация. Тестовете могат да бъдат записвани или върху устройството, или чрез употребата на емулатор; възможността за бета тестерите на приложения да изпълняват ad hoc тестове и да подават коментари и данни за дефекти в QA облака на Telerik е също налична. Настоящата слабост тук е iOS фокусът на инструмента, особено от гледна точка на засилващата се инерция на Android, а и заради като цяло силната поддръжка и фокус на компанията върху Microsoft технологии“, казват от Gartner.

„Всеки нов успех на Telerik на международната сцена е още един огромен стимул за всички нас да продължаваме да създаваме инструменти и решения, които диктуват световния софтуерен пазар – коментира Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на компанията. – Признанието на Gartner е и доказателство за всички, които стартират бизнес в България, че с истински добър продукт и стратегия не съществуват ограничения пред това, което могат да постигнат.“

„Вярваме, че Магическият квадрант на Gartner подчертава невероятната добавена стойност, която Telerik предоставя на бизнес разработчиците по целия свят с Test Studio и останалите продукти на компанията. Test Studio е липсващата нишка, която свързва по-силно от всякога разработчиците със специалистите по тестване“, коментира Кристофър Айхорн, изпълнителен вицепрезидент за инструментите за управление на жизнения цикъл на приложения (ALM) в Telerik.

„Компаниите-визионери традиционно са фокусирани върху определена част от процеса по тестване на качеството (например върху тестване на облачни технологии, тестване на натовареност, както и автоматизирано функционално тестване). Именно в този сегмент можете да намерите истински новаторски технологии или поддръжка за новите технологии“, гласи още докладът на Gartner, където се отбелязва и че тестването на софтуер е скъпо, но стъщевременно предлагането на софтуер с лошо качество води до ниска удовлетвореност на клиента, както и до нуждата от допълнително разработване и поддръжка. Затова и анализаторите от агенцията смятат, че „наличието на конкретни инструменти и практики, които да поддържат качеството на софтуера, ще окажат положително влияние върху приходите на клиента“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X