Софтуер

Yahoo купи разработчика на PhotoForge и Kitcam, за да подсили Flickr

Computer World

Yahoo продължава да поддържа вълната от придобивания, която започна, за да се модернизира, да си осигури нови таланти и да повиши конкурентоспособността си. Сега компанията обяви, че е купила GhostBird Software – разработчика на мобилния редактор на изображения PhotoForge и на мобилното камера приложение Kitcam – за да подсили вече обновения Flickr.

PhotoForge и Kitcam със сигурност ще бъдат интегрирани с Flickr. „Днес придобихме GhostBirdSoft заради Flickr. Бъдете готови да видите мобилните си снимки в изцяло нова светлина!“, заяви Yahoo в своя Twitter акаунт.

PhotoForge е един от най-ранните пълноценни мобилни фоторедактори. Приложението влкючва стандартни функции, като оразмеряване и изрязване, както и настройки за баланса на бялото, експозицията и шума. В допълнение има готови ефекти и възможност за правене на покупки през приложението.

От GhostBird Software заявиха, че са премахнали приложенията си от App Store и повече няма да ги обновяват.

Kitcam е мобилно камера приложение

PhotoForge

Междувременно Yahoo придоби и друга компания – Rondee, която доставя безплатни услуги за конферентни разговори. В уеб сайта на Rondee пише, че екипът на фирмата ще се присъедини към отдела за малки бизнеси на Yahoo и че услугите й вече не са достъпни за нови клиенти.


Yahoo купи разработчика на PhotoForge и Kitcam, за да подсили Flickr

© Computer World, Computerworld.bg

Сред скорошните придобивания на Yahoo са артистичната блог платформа Tumblr, мобилното приложение за препоръки Stamped, услугата за видеоразговори OnTheAir и стартъпа в сферата на гейминг инфраструктурата PlayerScale. Също така в някои медии се твърди, че компанията напоследък се опитва да купи и популярния сайт за видеострийминг Hulu.

В допълнение наскоро Yahoo обнови дизайна на началната си страница, актуализира Yahoo Mail и пусна ново метеорологично приложение. Компанията също така се отърва от някои неуспешни услуги, като Yahoo Deals, Yahoo Kids и платформата за известия за събития Upcoming.

IDG News Service Токио

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X