Софтуер

Gmail става по-лесен с Quick Action бутони

Computer World

Бутоните ще стигнат до всички потребители през следващите няколко седмици, като междувременно към тях ще бъдат добавяни и новиGoogle обяви по време на конференцията Google I/O, че ще добави Quick Action бутони към Gmail, за да улесни отговарянето, организирането и планирането на имейли.

Електронната поща е важна част от това как вършим нещата – от планирането на събитие с приятели до организирането на семейната ваканция в Коста Риканаписа в блог Шалини Агаруал, продуктов мениджър в Google. – Днес свършването на тези неща става малко по-лесно с новите бързи бутони в Gmail, проектирани така, че да ви помогнат да свършите дигиталните си задачи възможно най-бързо.“

Quick Action бутоните се появяват до съобщенията във входящата кутия и позволяват на потребителите да предприемат определени действия без да отварят имейлите, като RSVP или да дадат оценка на ресторант, присъстващ в дадено съобщение. Също така в кутийка над съответните имейли Gmail ще показва важна информация за предстоящите полети на потребителите, като време на излитане, закъснения и връзки. Системата ще знае за полетите, ако потребителите получават имейли от авиокомпании за полетите си на своите Gmail адреси.

Бутоните ще стигнат до всички потребители през следващите няколко седмици, като междувременно към тях ще бъдат добавяни и нови.

В това има смисъл. Имейлът е основното приложение на почти всеки“, коментира анализаторът Езра Готайл от Technology Business Research.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X