Софтуер

Приложението за поръчка на такси TaxiMe дебютира официално във Велико Търново

Computer World

TaxiMe засега има версия само за Android, но се разработва издание и за iOSПървото българско мобилно приложение за поръчка на такси – TaxiMe (ТáксиМи) – вече официално може да бъде използвано за таксиметрови компании във Велико Търново, съобщи разработчикът на услугата. Досега приложението беше налично само за София и Пловдив, където все още е налично само в бета версия.

„TaxiMe работи във Велико Търново, а в София и Пловдив сме в бета режим. Моля имайте предвид, че наличността на коли може да бъде ограничена до официалния ни старт“, пише на страницата на приложението в магазина за мобилни приложения Google Play, откъдето единствено може да се свали засега, тъй като версията за iOS не е готова.

„С TaxiMe жителите на Старата столица и гостите на града ще могат бързо и лесно да ползват качествени таксита. В града има много млади и активни хора, които ще оценят удобството да извикаш такси от своя Andorid или iPhone без да заплащаш за обаждането и без да губиш време в изчакване на разговор с диспечер“, коментира Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.

В допълнение към мобилното си приложение за крайни клиенти TaxiMe предлага и своя професионална онлайн платформа, създадена специално за таксиметрови компании. „С помощта на платформата диспечерите могат бързо и лесно да изпращат клиентски поръчки до отделните таксита. Така проблемите от използването на радио станции остават в миналото, а такси компаниите оптимизират дейността си, привличат нови клиенти и намаляват своите оперативни разходи“, твърдят от TaxiMe.

Мобилното приложение дебютира с бета версия през 2012 г. само за София, а по-късно и за Пловдив. Стратегията на компанията за следващите 3 г. включва експанзия не само у нас, а и в Югоизточна Европа с подкрепа от български и международни инвеститори.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X