Софтуер

Dropbox придоби Mailbox

Computer World

Все още не е ясно дали и как ще се интегрират Dropbox и MailboxDropbox обяви, че е придобила имейл приложението за iOS Mailbox. Условията по сделката не бяха оповестени, нито пък какво точно смята да прави Dropbox с приложението, освен че иска да го подобри и да го достави до възможно най-много хора.

Dropbox не заменя папките ви или вашия твърд диск: прави ги по-добри. Същото се отнася и за Mailbox. То не замества вашия имейл: прави го по-добър. Без значение дали става въпрос за вашия Dropbox или за вашия Mailbox, ние искаме да открием начини да опростим живота ви“, пише в блога на Dropbox във връзка с придобиването.

Сделката изглежда като отговор на Google, която наскоро интегрира имейл услугата си Gmail с услугата си за облачно съхранение Google Drive.

Когато Лекс Фридман от Macworld.com интервюира Джентри Ъндърууд, CEO на Mailbox, по времето на дебюта на приложението, Ъндърууд заяви, че целта на компанията му е да остане независима и че нейното придобиване би било равносилно на това да се признаят за победени. Според него, една компания трябва да търси възможности да бъде придобита, когато „даден продукт не се развива със значителен мащаб или не е вероятно да се разрасне до голям бизнес“. В такъв случай „екипът му има нужда да намери дом за него или да намери дом за талантите“, каза той.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X