Софтуер

Antipodes: Все повече клиенти внедряват комбинирано ERP и BPM

Computer World

AntipodesКомпанията за бизнес софтуер Antipodes (Антиподес) съобщи, че е направила проучване, което показва, че все повече клиенти избират да инсталират заедно софтуер за управление на бизнес процеси (BPM) и софтуер за управление на корпоративни ресурси (ERP). Внедряването включва или две отделни, но интегрирани решения, или едно цялостно решение, включващо в себе си характеристиките на двата софтуера.

Чрез този подход всички предимства, които има една пълноценна система за управление на бизнес процесите, се добавят автоматично към ERP софтуера, което увеличава значително неговата функционалност, коментираха от Antipodes.

Предимствата на интеграцията на ERP и BPM софтуер са много, твърдят от компанията.

На първо място, едно такова решение дава на мениджмънта цялостен поглед върху корпоративните ресурси и процесите, протичащи във фирмата във всеки един момент, при това през един интерфейс.

Второ, това спомага за оптимизирането на ресурсите и позволява ограничаване до минимум на складовите наличности, както и за по-ефективното управление на служителите. Една такава система може да информира съответните служители кога е най-голямото натоварване за дейности, като пускането на фактури или изпълнението на други задачи, и съответно да спомага за тяхното по-равномерно разпределение.

Освен това BPM системата акцентира върху един ключов елемент от фирмената дейност – бизнес процесите – и представя информацията във формат, който е много лесно разбираем за потребителите, според Antipodes.

Не на последно място, интегрираният подход улеснява поддръжката на ИТ инфраструктурата, спестява време на ИТ мениджмънта и оптимизира трафика на фирмените данни, намалявайки натоварването на фирмената мрежа, добавиха от Antipodes.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X