Софтуер

40 млн. продадени копия на Windows 8 за първия месец

Computer World

Кийт Лоризио, вицепрезиденнт за продажбите и маркетинга на Microsoft в САЩ, прогнозира, че ще бъдат продадени 400 млн. устройства с новата ОС до юли 2013 г.Microsoft е продала 40 млн. лиценза за Windows 8, откакто операционната система дебютира официално на 26 октомври. Тази цифра включва продажбите и към физически, и към юридически лица, но компанията не предостави отделни данни за продажбите към двата типа клиенти. Новината бе дойде от Тами Релър, корпоративен вицепрезидент и CFO за Windows, по време на ежегодната технологична конференция на Credit Suisse, която се проведе на 27 ноември.

Релър също така сподели, че общият брой на приложенията в Windows Store се е удвоил от 26 октомври досега и е достигнал около 20 000 в глобален план (в някои страни не всички приложения са достъпни). Сред новите приложения бяха изтъкнати тези на CBS, ABC News, ABC Family, Engadget, Flixster, OWN (Oprah Winfrey Network) и Vimeo, но не бе посочено нито едно име, свързано с бизнес продуктивност. Наскоро обаче SAP обяви шест приложения за Windows 8.

На 30 октоври главният изпълнителен директор на Microsoft Стийв Балмър обяви, че за първите няколко дни на наличност са били закупени 4 млн. копия на Windows 8. По-рано през октомври той сподели и че вече са продадени общо 670 млн. лиценза за Windows 7, а в началото на същия месец Кийт Лоризио, вицепрезиденнт за продажбите и маркетинга на Microsoft в САЩ, прогнозира, че ще бъдат продадени 400 млн. устройства с новата ОС до юли 2013 г. и поне 100 000 приложения ще бъдат налични в Windows Store до края на януари.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X