Софтуер

Google интегрира Gmail и Google Drive

Computer World

Gmail ще проверява дали реципиентите имат достъп до изпратния файлПотребителите на Gmail вече могат да прикачат файлове с големина до 10 GB благодарение на новата интеграция на електронната поща с услугата за облачно съхранение Google Drive. Това е 400 пъти повече, отколкото потребителите можеха да изпращат преди. Анонсът за това бе направен в блога на Gmail.

Също така, тъй като изпращате файл, съхраняван в облака, всички ваши реципиенти ще имат достъп до една и съща, актуална версия“, изтъква в блога Фил Шарп, продуктов мениджър в Google.

За да бъде един файл прикачен от Google Drive към е-писмо в Gmail, потребителят трябва да кликне на опцията Insert files using Drive в кутийката Compose и след това от падащо меню да избере съответния файл.

Освен това, „като умен асистент, Gmail ще проверява дали реципиентите имат достъп до който и да е изпратен файл“, казва Шарп. Тази функция работи подобно на детектора за забравен прикачен файл в Gmail. Така, когато даден потребител изпрати файл от Google Drive, който не е споделен с всикчки получатели, той ще бъде види опция да промени настройките за споделяне на файла без да е необходимо да излиза от имейла.

Интеграцията на Gmail с Google Drive

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X