Софтуер

Ubuntu ще е с нов график за новите версии

Computer World

Една от причините за промените е че в развойния процес на Ubuntu все по-често за използва автоматизирано тестванеQA координаторът от Canonical Николас Скагс обяви на Ubuntu Development Summit в Копенхаген, че Ubuntu ще премине към различен график за излиане на нови версии на пазара. След това той описа новината и в блог.

Промяната ще сложи край на алфа тестовете и ще намали броя на изданията на една версия на операционната система до едно в бета фаза и едно финално.

Ще има тестове с двуседмичен ритъм с цел да осигурим добро качество по време на цикъла на пускане. Седмиците ще бъдат насрочвани и ще включват по-фокусирани тестове на различни елементи от Ubuntu. Това включва неща, като Unity, инсталатора и нови функции в Ubuntu, обясни Скагс.

Една от причините за промените е че в развойния процес на Ubuntu все по-често за използва автоматизирано тестване. Също така новият цикъл ще е по-гъвкав, а различните варианти на Ubuntu, като Kubuntu, който заменя интерфейса Unity с KDE, или Xubuntu, който използва средата XFCE, ще може да имат свой собствен ритъм на обновяване и тестове.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X