Софтуер

Windows 8 влиза в RTM през август и дебютира през октомври

Computer World

Когато настъпи RTM фазата, Microsoft официално ще активира Windows StoreWindows 8 ще бъде изпратена на производителите на хардуер в началото на август (фаза RTM) и ще бъде официално налична от края на октомври, съобщи Microsoft на своята Глобална партньорска конференция в Торонто на 9 юли. Когато настъпи RTM фазата, компанията официално ще активира Windows Store, което означава, че оттогава насетне няма всички приложения там да са безплатни.

Анонсите за август и октомври не се отнасят само за версията на операционната система за x86 чипове от AMD и Intel, но и за Windows RT – специално издание, което ще работи на ARM-базирани устройства. Windows RT ще бъде вградена в устройствата и няма да се предлага самостоятелно като отделен софтуерен продукт.

От края на октомври ще станат активни и възможностите за преминаване от по-стари версии на Windows към новото издание. Най-ранната версия, от която е възможен ъпгрейд, е Windows XP, като от компанията подчертаха, че миграцията ще е най-лесна от Windows 7.

Корпоративните клиенти, които участват в програмата Software Assurance, ще могат да свалят Windows 8 още през август.

В началото на конференцията главният изпълнителен директор на Microsoft Стийв Балмър заяви, че това е „епична година“ за компанията заради множеството продуктови ъпгрейди, особено новата ОС, която той нарече „най-голямото нещо за нашата компания от поне 17 години насам“.

Windows 8 ще бъде налична на 109 езика на 231 пазара.

Досега Microsoft е продала над 630 млн. лиценза за Windows 7 и повече от половината от фирмените десктопи днес работят с тази ОС.

IDG News Service Маями

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X