Софтуер

GigaOM: Amazon се включва във войната на картите

Computer World

UpNext вече предлага приложения за iPad, iPhone и Android устройстваМиналия месец Google обяви нова 3D картова услуга, след което скоро и Apple обяви, че е създала собствена картова услуга с 3D функции за следващата версия на iOS. Сега изглежда, че и Amazon е предприела първата стъпка към тази сфера с придобиването на стартъпа за 3D картови услуги UpNext.

GigaOM съобщи, че Amazon е приключила сделката с UpNext на 2 юли, което е знак, че компанията вероятно иска да предложи своя картова услуга в таблета Kindle Fire. Придобиването също така показва, че може да излезе и GPS версия на Kindle, както и смартфон на Amazon.

Все още не е ясно колко е платила Amazon за UpNext, но анализаторите предполагат, че инвеститорите в стартъпа са получили около пет пъти повече, отколкото са вложили преди 16 месеца.

UpNext е основана през 2007 г. в Ню Йорк от четирима приятели от училище, които искат да предложат интерактивни, детайлни 3D карти за градове и места. Компанията вече има приложения за iPad, iPhone и Android устройства и работи с Националната футболна лига в САЩ, за да осигури 3D карти за посетителите на Super Bowl.

UpNext сега се мести в Сиатъл като част от условията по придобиването, според GigaOM.

Картовата услуга на Apple ще дебютира през есента заедно с iOS 6.

Macworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X