Софтуер

Sirma Mobile пусна новото мобилно приложение BG TV и обнови SofSpirka

Computer World

BG TV скоро ще излезе и за AndroidSirma Mobile, която е подразделение на Sirma Group Holding, обяви дебюта на ново мобилно приложение, с което потребителите вече могат да следят програмата на „десетте най-популярни телевизионни канала у нас“. Приложението е наречено BG TV и вече се предлага в онлайн магазина Ovi Store.

Едновременно с българското издание излезе и версия на приложението за телевизиите в Сърбия.

Софтуерът е разработен за платформата Java ME и може да работи на всички видове смартфони и други мобилни телефони, поддържащи тази технология, твърдят от Sirma Mobile. Предстои да бъде създадена и негова версия за операционната система Android.

В допълнение от Sirma Mobile съобщиха и че са разработили версии за мобилните операционни системи MeeGo, Windows Phone и Symbian^3 на своето приложение SofSpirka (СофСпирка), което дебютира през 2010 г. за платформата Android.

От компанията твърдят, че SofSpirka „напоследък увеличава своята популярност у нас“ заради възможностите си да предоставя информация в реално време за автобусите, тролейбусите и трамваите от градския транспорт в София.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X