Софтуер

Nokia качва в Bing Maps данни за трафика и алгоритми за геокодиране

Computer World

Nokia обяви, че ще качва информация за пътния трафика и алгоритми за геокодиране за Bing Maps. Това ще позволи на потребителите да научават за инциденти, които може да попречат на пътуванията им, и така да изберат алтернативни маршрути.

Bing Maps

Nokia, която притежава картографската компания Navteq, вече предоставя данни за трафика чрез своята Where Platform в 24 страни. Сега и потребителите на Bing ще могат да се възползват от тази информация, като данните за САЩ, които и преди бяха налични в Bing Maps, ще бъдат разширени така, че да включват и малки странични улички.

Геокодиращите алгоритми на Nokia Maps пък ще позволят на разработчици от трети страни да създават приложения, базирани на местоположението на потребителя, за Windows Phone и за други платформи, които използват Bing Maps.

По-рано тази година Microsoft подобри Bing Maps с нов алгоритъм за генериране на напътствия за шофиране. С него времето за реакция на Bing Maps се подобри. „За всяко изчисление на маршрут вече обработваме заявките два пъти по-бързо от когато и да било“, заяви Крис Пендълтън, главен програмен мениджър за Bing Maps.

Techworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X