Софтуер

MacAce пусна заместител на MobileMe, iDisk и iWeb – MacMate

Computer World

MacMate е пакет за уеб хостинг, облачно съхранение и е-поща, който се предлага за £59 годишноНа 30 юни Apple ще спре MobileMe на 30 юни, тъй като iCloud ще поеме функцията на уеб услугата. Но ако скорошните сривове на iCloud са разклатили доверието на някои потребители в услугата на Apple или пък има хора, които имат нужда от повече от това, което iCloud предлага, компанията MacAce предлага алтернатива – MacMate.

MacMate е нов пакет за уеб хостинг, облачно съхранение и е-поща, който може да бъде използван като заместител на iDisk, iWeb и MobileMe, според MacAce. Онлайн предложението идва с 10 GB място за облачно съхранение и три имейл акаунта. Възможно е разширение до 100 GB и неограничен брой имейл акаунти.

Според Гари Хол, CEO на MacAce, „много фенове на Apple са притеснени относно прехвърлянето на техния MobileMe уеб хостинг и техните iDisk изисквания“ към друга услуга. „Ние адресирахме това с MacMate, която в основите си е създадена така, че да притежава есенцията на Apple приложение, но с уникалния почерк на MacAce, добави той.

От MacAce изтъкват, че iCloud се фокусира върху синхронизацията на музика, снимки и приложения, но не предоставя хостинг и не позволява файлове да бъдат качвани от приложения, като Word, Photoshop и Excel, а MacMate поддържа тези функции.

Дискът на MacMate се инсталира върху Mac компютър и позволява дърпане и пускане на какъвто и да тип файл. Също така потребителите могат да работят директно в диска. Важно е да се отбележи и че имейлът на MacMate има вградена защита от вируси и спам и позволява импортирането на съществуващи IMAP акаунти.

MacMate понастоящем е в бета версия, version, като MacAce ще добави функции към нея през идните седмици и месеци, включително споделяне на изображения чрез инстантни галерии, споделяне на блогове, файлове и папки и др.

Цената на MacMate е £59 годишно, като в абонамента се включват три допълнителни безплатни месеца.

Macworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X