Софтуер

Apple пусна OS X 10.7.4, Safari 5.1.7 и Security Update 2012-002

Computer World

Mac OS X LionВчера Apple пусна Mac OS X Lion 10.7.4, Safari 5.1.7 и Security Update 2012-002.

Обновлението за операционната система адресира уязвимост във връзка с паролите при потребители, които са активирали FileVault криптиране във версия на системата, по-ранна от Lion. В допълнение то „закърпва“ редица други проблеми в сигурността.

Потребителите на Snow Leopard получават подобни фиксове в сферата на сигурността чрез Security Update 2012-002.

В Mac OS X 10.7.4 е адресиран и проблем, при който опцията “Reopen windows when logging back in” е винаги включена.

В допълнение актуализацията подобрява съвместимостта с някои британски USB клавиатури, споделянето на PPPoE връзки, принтирането и производителността при свързването с WebDAV сървър. Има и допълнителна съвместимост с Raw изображения.

Въпреки, че принципно Mac OS X 10.7.4 обновява Safari до версия 5.1.6, вчера излезе отделна актуализация на браузъра – 5.1.7. Тя е налична за потребителите на Snow Leopard, както и на Lion 10.7.4. Обновлението подобрява работата на Safari в случаи на малко количество налична памет и разрешава проблем, който се проявява при автентикация на потребители чрез формуляри в рамките на някои сайтове.

Важно е да се има предвид, че Safari 5.1.7 деактивира Flash Player, ако не е обновен до последната налична версия. Потребителите, които се опитат да заредят Flash съдържание ще бъдат подканени в диалогов прозорец да посетят сайта на Adobe Systems и да актуализират плейъра.

Обновленията са препоръчителни за всички потребители. Те са достъпни през Software Update или на сайта за даунлоуди на Apple.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X