Софтуер

Излезе iOS 5.1.1

Computer World

iOS 5.1.1 може да бъде инсталирана директно от iPad, iPhone или iPod touch, ако те работят минимум с iOS 5На 7 май Apple пусна iOS 5.1.1. Обновлението не включва много подобрения и тъй като е от тип делта, то представлява много по-малък файл от другите издания на мобилната операционна система преди iOS 5. Например, за iPhone 4S той е под 60 MB.

С новата версия на мобилната операционна система за iPad, iPhone и iPod touch заснемането на HDR снимки от Lock Screen шорткъта вече би трябвало да функционира по-добре.

Има подобрения и при отметките в Safari и при синхронизацията в Reading списъци.

Адресирани са софтуерните дефекти, които пречеха на iPad от трето поколение да превключва между 2G и 3G мрежи, както и бъговете, засягащи гледането на видео в AirPlay.

В допълнение iOS 5.1.1 разрешава проблема с излизането на съобщение Unable to purchase”, въпреки че даден артикул всъщност е успешно закупен в рамките на тази ОС.

Обновлението може да бъде инсталирано директно от iPad, iPhone или iPod touch, ако те работят минимум с iOS 5. Това става по следните стъпки: Launch Settings, General, Software Update.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X