Софтуер

Infor си партнира с Amazon, за да предлага софтуер в облака

Computer World

InforumInfor сключи партньорство с Amazon Web Services (AWS), вследствие на което ще предлага Infor10 Business Cloud приложения като услуга в глобален мащаб. Това стана ясно на Inforum - най-голямото годишно събитие за клиентите на Infor, което се проведе в Денвър тази седмица.

Като цяло, партньорството ще позволи на Infor да се насочи към нови географски райони, тъй като ще може да използва услугите на AWS в Южна Америка, Европа и Азия без да е необходимо да купува и поддържа собствена инфраструктура. Използвайки възможностите на инфраструктурата като услуга (IaaS) на Amazon, компанията ще може да предоставя на клиентите си облачно базирани CRM, EAM и ERP приложения.

В Infor се надяват, че, използвайки софтуер като услуга (SaaS), компаниите може да бъдта привлечени от възможностите за бързи внедрявания, за лесно мащабиране на системите и за тестват специалните доработки преди да ги включат в работните си среди. „Едно от предимствата тези среди да са в облака е, че те могат да бъдат разгърнати за минути, използвани с временни цели и спрени много бързо“, заяви Джим Плорд, вицепрезидент за облачните операции в Infor. Клиентите могат и да изберат средите им да работят в AWS неограничено време и да ги използват като свои работни среди, управлявани от екипа на Applications Management Services или от самите тях.

В отделен анонс от Infor разкриха и че възнамеряват да предложат „сериозни намаления“ за онези клиенти, които решат да мигрират към новата мидълуер платформа на компанията, наречена ION.

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X