Софтуер

Излезе и Adobe Premiere Pro CS6

Computer World

Adobe обяви наличността на Premiere Pro CS6 на изложението NAB 2012 в Лас Вегас. Продуктът сега включва променен интерфейс и плейбек механизъм, Adjustment слоеве в стил Photoshop/AE, нов Warp Stabilizer и Three Way Colour Corrector ефекти. В допълнение към софтуера има два нови акомпаниращи продукта – Prelude и SpeedGrade.

На NAB 2012 дебютира и After Effects CS6, а Photoshop CS6 е в публична бета от края на март. Целият пакет ще бъде наличен още през настоящата половина на годината, обещаха от Adobe.

Както вече стана ясно, Premiere Pro CS6 идва с променен интерфейс, където в горната част сега са екраните Source и Program. Също така количеството бутони е намалено драстично, като потребителите могат сами да добавят или скриват някои бутони. В допълнение вече панелът Project има 16:9 икони, към които може да се добавят маркирания за изрязване.

Подобреният Mercury Playback Engine е още по-производителен при многоядрени процесори в сравнение със случаите на употреба на процесори с едно ядро, според Adobe. Въпреки че все още е значително обвързан с CUDA механизма на Nvidia, Open CL ускорението е добавено, за да бъде позволена и работата с графичния чип на AMD в новия MacBook Pro. Другите AMD карти обаче няма да предоставят същите ползи в производителността.

Three Way Color Corrector е преминал през редизайн и сега инструментите му са по-добре подредени и е по-лесно да се правят стандартни промени.

Warp Stabilizer е същият като този, който е добавен в After Effects CS5.5. Както и в After Effects CS6, стабилизаторът вече може да поправя неприятния ефект rolling shutter, характерен за DSLR апаратите.

Adjustment слоевете работят подобно на тези в After Effects, но са различни от съответните слоеве във Photoshop.

Подобреното мултикамерно редактиране за пръв път позволява редактиране с повече от четири камери. Всъщност сега няма лимит за това колко кадрови потока може да обработва софтуера по едно и също време.

В допълнение Audio Mixer и Audio Meters панелите са с нов дизайн, Media Encoder е подобрен и вече има поддръжка за контрол чрез жестове посредством Mac тракпад.

Софтуерът Prelude CS6 не идва заедно с Premiere Pro CS6, но той е включен в Creative Suite 6 Production Premium, както и е в абонамента за Creative Cloud. Той представлява самостоятелно приложение за работа с файлово базирана медия. С него големи групи медия могат бързо да бъдат обхванати и каталогизирани.

Друг софтуер, който работи с Premiere Pro CS6 – SpeedGrade CS6 – е също единствено наличен като част от Creative Suite 6 Production Premium или от абонамент за Creative Cloud. Това е професионален инструмент за нанасяне на цветови промени, подобен на Color на Apple, който Adobe придоби с купуването на Iridas миналата година. SpeedGrade CS6 е интегриран с Premiere Pro CS6 в някаква степен – във втория софтуер има команда Send to SpeedGrade.

Digital Arts Magazine

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X