Софтуер

Photoshop CS6 вече е наличен като безплатна публична бета версия

Computer World

Photoshop CS6 вече е наличен като бета версия на английски и японски, която е безплатна за сваляне от Adobe Labs. Дебютът на официалното издание ще последва доста скоро – още през първата половина на годината, но не е ясно точно кога.

Това е издание, което силно „режисирано“ от потребителите, и ние насърчаваме хората да свалят бетата, да я изпробват и да ни предоставят обратна връзка“. заяви Брайън О'Нийл Хюз, старши продуктов мениджър за Photoshop.

Потребителите могат да изпращат коментарите си относно Photoshop CS6 през сайта на обществото на фоторедактора или във форума на Adobe. Хората могат да се свържат с екипа на Photoshop и във Facebook, Twitter, YouTube и Photoshop.com.

За пръв път от 7 г. Adobe пусна бета версия на своя редактор на изображения.

Както бе досега при последните няколко нови издания, и сега Photoshop идва в стандартен и разширен (Extended) вид. Цените на Photoshop CS6 и Photoshop CS6 Extended обаче също не са известни засега, както и цените за ъпгрейд към тях от по-стари издания. Знае се обаче, че потребителите ще могат използват официалното издание на Photoshop CS6 срещу $50 месечно като част от своите годишни абонаменти за Creative Cloud облака на Adobe, който също предстои да дебютира до средата на годината.

Софтуерът предлага изобилие от нови функции – с 60% повече, отколкото в предходното издание, по думите на Хюз. В допълнение новата версия съдържа 65 подобрения, поискани от потребителите, и поддържа софтуерно ускорение благодарение на новия Mercury Graphics Engine, който е настроен за 64-битови многоядрени Mac системи.

Новостите

Photoshop CS6 е преминал през редизайн на потребителския интерфейс, за който от Adobe твърдят, че по-добре представя инструментите и работното поле върху свежа, тъмна тема. Програмата е разширила палитрата си от контекстуални инструменти с два нови компонента: Content Aware Patch и инструмента Content Aware Move. Софтуерът предлага и галерия от нови ефекти за размазване (blur), недеструктивен инструмент за изрязване и нов коригиращ инструмент, наречен Adaptive Wide Angle.

Content-Aware Patch позволява на потребителите да селектират и дублират зона от изображението, за да запълнят или да „закърпят“ друга част от същото изображение. Този компонент функционално се доближава до инструмента Clone, но е малко по-фин.

Content-Aware Move пък дава възможност на потребителите да селектират и сменят местоположението на даден обект в изображението, като програмата автоматично запълва фона зад преместения обект.

Послоевата технология на Photoshop също предлага нови и подобрени функции. С Photoshop CS6 векторните слоеве за пръв път позволяват на потребителите да прилагат пунктирани линии (с тирета) и градиентни контури. В допълнение слоевете могат да бъдат търсени, като така потребителите лесно могат да намерят нужните слоеве. Налични са и нови стилове.


Photoshop CS6 идва и с подобрени, по-интелигентни автоматични поправки, които действат въз основа на база данни от корекции върху подобни изображения.

Сред останалите новости в софтуера са Oil Paint филтър с GPU ускорение, селектиране и маскиране според тона на кожата и интуитивно създаване на видео.

Софтуерът Camera Raw 7, който за пръв път се появи във Photoshop Lightroom 4, също е включен в новата версия като плъгин. Той предлага нови, по-лесни за използване контролери.

Подобрена производителност

Photoshop CS6 включва новия Mercury Graphics Engine, който вече се възползва от графичния процесор, а не от главния процесор (CPU), за да ускори функциите на софтуера. Системата Mercury Graphics работи с голямо разнообразие от графични процесори, така че потребителите на Photoshop – особено работещите с вариант Extended, който поддържа 3D – да извлекат ползи от това. От Adobe обясниха, че Mercury Graphics Engine ускорява инструментите Liquify, Puppet Warp, Transform, Lighting Effects и др.

Ако имат абонамент за Creative Cloud,

потребителите ще могат да свалят всички програми от CS6 и новите мобилни приложения за устройства със сензорни дисплеи (Photoshop Touch Apps).

Adobe гледа на Creative Cloud като потребителски център за споделяне на най-добри практики, демонстриране на творби, създаване на връзки и, разбира се, за дистрибуция на нови продукти.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X