Софтуер

Adobe се отказва от Flash Player за мобилни устройства

Computer World

Adobe Systems ще изостави Flash Player за сметка HTML5 при мобилните устройстваAdobe Systems ще изостави Flash Player за сметка HTML5 в бъдещите си разработки за браузъри в нови мобилни конфигурации, обяви на 9 ноември в блог Дани Уинокър, генерален мениджър за интерактивните разработки в Adobe. Промените ще се случат след предстоящото пускане на Flash Player 11.1 за Android and BlackBerry PlayBook.

Уинокър обеща, че Adobe ще продължи да поправя дефекти и да адресира проблеми в сигурността във Flash Player за съществуващите мобилни конфигурации.

Промяната ще позволи на компанията да увеличи инвестициите си в алтернативата на Flash HTLML5 и да въвежда иновации във Flash в сфери, където това може да има най-силно отражение, например игри и премиум видео, каза Уинокър. HTML5 сега е универсално поддържана на повечето мобилни устройства, в някои случаи ексклузивно. Това прави HTML5 най-доброто решение за създаване и разгръщане на съдържание в браузъра при различни мобилни платформи“, пише той.

Отделно на финансова среща на 9 ноември генералният мениджър „Дигитални медии“ в Adobe Дейвид Уадуани заяви, че HTML5 е „добра за Adobe, нашите клиенти и индустрията“. Онлайн видеото и игрите ще разчитат на HTML5 върху телефони, таблети и компютри, добави той.

Тази новина дойде веднага след друга – че Adobe ще съкрати 750 служители и ще намали инвестициите си в корпоративен софтуер като част от по-широк план за таргетиране на бързо растящите пазари на дигитални медии и продукти за дигитален маркетинг.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X