Софтуер

Google Earth отбеляза 1 млрд. сваляния

Computer World

Компанията Google обяви, че нейната популярна разработка Google Earth вече надхвърля 1 млрд. изтегляния от момента на пускането й – 2005 година. Става въпрос за десктоп клиенти за достъп към услугата, мобилни приложения и плъгини Google Earth. По повод събитието от Google пуснаха и видео клип (виж долу). Благодарение на тази услуга може да се изучава Земята чрез спътников снимки, да се гледа сгради в 3D, улици, градове, релефи, океани и много други. Освен това са достъпни снимки на Луната и Марс.

На сайта www.OneWorldManyStories.com компанията Google е събрала историите на хората по света, които използват услугата Google Earth. Там може да споделите и своята история. За момента достъпната настолна версия Google Earth 6 може да бъде безплатно свалена от сайта на разработчика.

Припомняме, че през третото тримесечие т.г. Google отвори своята и дигитална картографска инфраструктура за трети страни, за да могат компаниите да я използват, за да съхраняват и използват геопространствени данни за крайните си потребители. Това става посредством облачната услуга Google Earth Builder, която бе обявена на 20 април 2011 г.

След като качат картографските си данни в облака на Google, организациите ще могат да ги правят достъпни за своите служители, партньори или клиенти чрез инструменти, предназначени за крайния потребител, например Google Maps или десктоп приложението за Google Earth.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X