Софтуер

Visa Европа пуска приложение за мобилни транзакции и услугата Visa Alerts

Computer World

Visa Европа представи мобилното Android приложение Visa Mobile Person-to-Person и известяващата услуга Visa Alerts, за да помогне на клиентите си да управляват парите си и да правят транзакции през мобилни телефони.

Visa Mobile Person-to-Person, която е директен конкурент на PayPal, позволява на регистрирани потребители да прехвърлят средства от мобилен телефон към всеки картодържател на Visa в Европа. С приложението лесно се изпращат пари до контакт от телефона, но мобилен номер или до картов Visa номер без значение дали реципиентът е регистриран за услугата, което всъщност е предимството на Visa Mobile Person-to-Person пред PayPal.

Visa Alerts известява в реално време регистрирани картодържатели на Visa, когато с техните карти се извършва разплащане или когато се теглят пари от тях в мрежата на Visa Европа.


Visa Европа пуска приложение за мобилни транзакции и услугата Visa Alerts

© Computer World, Computerworld.bg

Редица банки на Стария континент вече предлагат известия при извършване на картова транзакция, но от Visa смятат, че тяхната услуга ще е по-бърза от съществуващите. Скоростта обаче ще варира според банковата система, с която Visa Alerts е интегрирана.

Вече виждаме ранно възприемане на мобилните плащания и през следващите месеци ще видим идването на общоприети NFC (near-field communications) технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и е-търговия, и пускането на нов дигитален портфейл [от Google], заяви главният изпълнителен директор на Visa Европа Питър Ейлиф.

Услугите ще бъдат налични от октомври за банките, които са членове на Visa Европа. Засега мобилното приложение за разплащания има версия само за Android, но в бъдеще Visa обещава поддръжка и за други платформи.

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X