Софтуер

Ерик Шмид, Dreamforce 2011: Android Ice Cream Sandwich ще дебютира до декември

Computer World

Android Ice Cream Sandwich ще дебютира до декемвриСледващата версия на Android – Ice Cream Sandwich – ще излезе през октомври или ноември, обяви изпълнителният председател на Google Ерик Шмид по време на конференцията Dreamforce 2011 в Сан Франциско. От Google вече обявиха, че Ice Cream Sandwich ще дебютира през последното тримесечие на тази година, но коментарите на Шмид сочат, че операционната система ще дойде още преди декември.

Ерик Шмид не даде по-конкретна информация за наличността.

Ice Cream Sandwich ще унифицира Android така, че да работи еднакво добре на смартфони и таблети, обединявайки Gingerbread и Honeycomb. Това означава, че с новата версия можем да очакваме смартфоните да получат функции, които сега са налични само за таблети, например плъзгащи уиджети, новия инструмент за стартиране на задачи и многозадачен интерфейс.

През август изтекли скрийншотове показаха Ice Cream Sandwich върху Google Nexus S. Тогава се видяха новости като променен Gmail интерфейс, панорамен режим за снимки и нова лента за известия.

Един от първите телефони с Ice Cream Sandwich се очаква да е Google Nexus Prime, произведен от Samsung. Апаратът вероятно ще дойде със Super AMOLED дисплей с резолюция 1280 х 768 пиксела, двуядрен процесор и 5 MP камера.

PC World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X