Софтуер

Услугите на БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ са официално достъпни през Internet Explorer 9

Computer World

Услугите на БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ са официално достъпни през Internet Explorer 9БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ гарантира съвместимостта на своите услуги с Internet Explorer 9 и препоръчва неговото използване, обяви Microsoft България в прессъобщение на 11 май. Акционерното дружество е провело тестове за съвместимост на своите електронни подписи B-Trust с всички е-услуги при използването на IE9 – услугите на електронното правителство и системите за е-банкиране на 13 банки, поддържащи достъп с е-подпис.

Наред с най-масово използваните електронни услуги за подаване на документи и информация към администрацията, най-новият браузър на Microsoft работи безпроблемно и при подписването на всякакъв тип файлове и документи, според съобщението.

„Internet Explorer 9 е отличен избор за потребителите на електронни подписи на B-Trust, защото им предлага най-съвременни възможности и най-доброто ниво на сигурност към момента“, коментира Стефан Хаджистойчев, ръководител отдел „Удостоверителни услуги“ в БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ.

Свалянията на IE9 са пет пъти повече, отколкото тези на Internet Explorer 8 за същия период от жизнения цикъл на продукта. В световен мащаб браузърът вече има около 7,5% пазарен дял, според Net Applications. В България Internet Explorer 9 вече премина 3%.

Сигурността в IE9

Новост в Internet Explorer 9 спрямо предходните версии е защитата от следене (Tracking protection), която пази потребителите срещу много форми на онлайн проследяване, а функционалността Tracking Protection Lists дава възможност на хората да контролират кои сайтове и трети страни могат да проследяват тяхната активност и сърфиране, докато са онлайн. Всеки потребител може да създава Tracking Protection списък.

SmartScreen Filter защитава от заплахи от рода на линкове в е-писма, които например изглеждат като изпратени от определена банка, известия от социални мрежи, зловредни реклами и т.н.

Application Reputation е услуга, предоставена от SmartScreen, която проверява репутацията на свалянията. За файлове с добра репутация свалянето е по-плавно и непрекъснато. За файлове, които нямат изградена репутация, Internet Explorer 9 предупреждава, за да може да се вземе информирано решение, преди да се премине към сваляне.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X