Софтуер

Apple отстрани проблемите с iPhone проследяването

Computer World

Apple пусна софтуерна актуализация за iPhone, която отстранява "бъговете", които водят до разкриптирането на локализиращи данни и съхраняването им в продължение на 1 година. За това ни информира сайтът eurogps.eu.

Бележка към актуализацията пояснява, че кеш информацията в устройствата се намалява и подобна информация вече няма да се съхранява в iTunes.

Изключването на локализиращата услуга на устройствата на Apple ще причини изтриването на данни за местоположението, обещават от компанията. Промените идват със софуерния ъпдейт iOS 4.3.3. за iPhone, iPad, и iPod.

Според британски изследователи, Apple устройствата с iOS 4, съхраняват георгафска ширина и дължина в скрит файл, заедно с точното време, когато устройството е било на съответните координати, и тази информация е лесно откриваема.

“Записвайки пасивно местоположението ви, без позволение, Apple направи следенето ви лесно за всеки, от ревнива съпруга до частен детектив”, твърдят те.

Калифорнийската компания твърдо отрече да проследява iPhone потребителите, твърдейки, че съхраняването на локализиращите данни се използва за услуги като навигация и таргет реклами.

"Apple не следи местоположението на вашия iPhone", заявиха от компанията в отговор на първите въпроси, повдигнати от двамата изследователи. "Apple никога не го е правила и няма планове да го прави."

От компанията заявиха, че iPhone не съхранява местоположението на потребителя, а координатите на околните Wi-Fi точки и клетъчни кули, за да "помогне на устройството да открие бързо и точно своята позиция, при необходимост."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X