Софтуер

Google позволява на потребителите да редактират онлайн картата на САЩ

Computer World

Google Map Maker, онлайн приложение, което позволява на хората да добавят коментари и картографски чертежи към Google Maps, вече е налично в САЩ, след като дебютира в 183 страни, откакто се появи през 2008 г.

От 19 април потребителите могат да кликват на бутон за редактиране, когато разглеждат картата на САЩ в Google Maps, и да използват Map Maker, за да внасят липсващи детайли чрез етикети и чертежи.

Например хората могат да добавят имена на сгади, които не са идентифицирани, да начертават туристически пътеки и да обновяват данни за улици.

Тази възможност за публично редактиране прави картите на Google „живи и дишащи”, тъй като те постоянно биват адаптирани към промените в реалния свят, който описват, казва Лалитеш Катрагада, ръководител на Google Geo Team.

Всички промени първо ще бъдат преглеждани от компанията, като същевременно и самите потребители могат да оказват помощ при неточности. За да използват Map Maker, потребителите трябва имат Google акаунт.

„По същество ние позволяваме на хората да ни предоставят следващото ниво на картовите детайли и да ги споделят с други потребители, и също така да поддържат картата актуална и свежа. Това са двете основни цели”, обяснява Маник Гъпта, продуктов мениджър за Maps.

IDG News Service (Маями)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X