Софтуер

Adobe добавя мобилни и HTML5 възможности в Creative Suite 5.5

Computer World

На 11 април Adobe Systems представи Creative Suite 5.5, в който компанията засилва поддръжката за мобилни устройства и HTML5. Инструментите за дизайн и развой ще влязат в продажба на 11 май.

От Adobe не уточниха какво ще струва на потребителите да преминат към новата версия.

Компанията ще предлага Creative Suite 5.5 и с абонамент. Основните инструменти в пакета – Photoshop, Illustrator, Flash Pro, Dreamweaver, Premiere, Acrobat Pro и InDesign – продължават да са налични и поотделно, както и в разнообразни комбинации.

Като част от издание 5.5 софтуерът за уеб дизайн Dreamweaver включва поддръжка на jQuery JavaScript библиотека за създаване на HTML5 и JavaScript уиджети за различни устройства. „В Dreamweaver се намира целия напредък по HTML5, посочва Дейвид Бъркет, вицепрезидент на Adobe за дизайн и уеб сегмента на Creative Suite. Dreamweaver CS 5.5 предоставя визуален интерфейс за HTML5 възможностите.

Новият Photoshop Touch SDK (Software Development Kit) позволява на разработчиците да изграждат приложения за таблети, така че Android, RIM PlayBook и iOS таблети да могат да работят с Photoshop. Използвайки този пакет за развой три нови приложения за iPad бяха представени, за да подсилят работните потоци с Photoshop: Adobe Color Lava for Photoshop, Adobe Eazel for Photoshop и Adobe Nav for Workshop. Тези програми позволяват на потребителите да създават персонални цветови мостри, както и да оцветяват и да управляват популярни Photoshop инструменти от таблети.

InDesign CS 5.5 идва с подобрени възможности за е-книги, като повече контрол върху експорта от CSS и резолюцията на изображенията.

От Adobe отбелязват, че приложенията могат могат да се доставят за Android, BlackBerry Tablet OS, iOS и други платформи чрез HTML възможностите на Dreamweaver, Flash и InDesign. Flash и InDesign също така могат да експортват базирано на Flash видео съдържание и богати Интернет приложения. Отделен инструмент конвертира такива приложения така, че да работят на iOS. Всички тези възможности съществуват и в настоящата версия 5.0 на Creative Suite.

Creative Suite 5.5 Production Premium Suite за аудио и видео професионалисти предлага подобрения в работния процес и ново редактиране на звук. Adobe Mercury Playback Engine, който беше представен като част от Adobe Premiere Pro CS 5.0, сега включва разширена GPU поддръжка за лаптопи и повече карти.

InfoWorld (САЩ)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X