Софтуер

Четете Computerworld.bg през мобилния си телефон

Computer World

Скъпи читатели и почитатели на технологиите,

Логична част от стремежа ни да бъдем една модерна медия е това да направим сайта си достъпен за най-широк кръг мобилни потребители. А това вече е факт - мобилната версия на сайта Computerworld.bg вече работи и от близо месец може да се ползва от всички телефони с връзка с Интернет. Същото важи и за мобилните варианти на IDG.BG, PCWorld и CIO.bg.

За момента съдържанието в мобилния сайт на Computerworld представя най-търсеното от вас, а именно - новините. Всяка новина е представена с изчистеното си съдържание (само иконката и текста на статията без страниране, снимки и видео), заедно с линковете от каре "Още по темата", както и бутони за споделяне във Facebook и Twitter.

Между основния сайт и мобилния му вариант е реализирано автоматично прехвърляне в зависимост от версията на страницатa и устройството, през което се достъпва. Т.е. ако се опитвате да заредите новина от Computerworld.bg през телефона си, ще бъдете пренасочени към мобилната версия на новината, и обратно - ако въведете мобилен адрес в нормален браузър, ще бъдете пренасочени към оригиналната страница. Това е направено с цел улеснение на потребителите, както и уеднаквяване на линковете, които се индексират от търсачките и се споделят в социалните мрежи.

Разбира се, идеята е да вървим към разширяване на функционалността и да добавяме все повече и повече съдържание от основния сайт Computerworld.bg в неговата мобилна версия (m.computerworld.bg), така че скоро можете да очаквате и още новини от нас.

Въпреки, че за почти месец работа и тестове не сме получили оплаквания за неточности и бъгове от страна на потребителите, екипът на изданието призовава всеки, който има възможност и желание, да изпробва мобилните сайтове m.computerworld.bg, m.pcworld.bg, m.idg.bg и m.cio.bg и да сподели впечатления или да докладва нередности на e-mail адрес: tech@idg.bg.

Надяваме се, че с осигуряването на по-широк мобилен достъп ще можем още по-добре и по-навременно да удовлетворим потребностите ви от актуална и редовно актуализирана информация.

Желаем ви приятно (мобилно) четене!

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X