Софтуер

Trend Micro пусна Mobile Security за Android

Computer World

Trend Micro Mobile Security за AndroidМобилната операционна система Android все още е далеч от това да бъде често атакувана, но това не спира Trend Micro да предприеме превантивни мерки с новото приложение Mobile Security за Android.

Софтуерът, изискващ минимум Android 2.x и 7 MB памет, предлага неколкопластова сигурност срещу скромните $3,99. Той блокира зловредни сайтове с помощта на базата данни за уеб репутация на компанията и предпазва от инсталирането на опасни приложения от магазина за приложения за Android. Освен това продуктът може да филтрира дразнещи спам SMS-и и обаждания, използвайки съставени от потребителя списъци. Mobile Security позволява и установяването на родителски контрол, защитен от парола.

Понастоящем може би най-често приложимата функция на софтуера е филтрирането на SMS-и и обаждания. Защитата от зловредни приложения и сайтове обаче ще става все по-важна.

McAfee вече предлага конкурентно приложение, което като функции общо взето прилича на Mobile Security, но редица други компании също предоставят подобни решения, включващи и отдалечено изтриване на данни, за същата цена или в някои случаи безплатно.

През ноември 2010 г. се появи новата услуга на Мобилтел M-Tel Safe Surf, разрабоптена съвместно с Trend Micro, чийто дистрибутор у нас е Еском България. Тя осигурява Интернет защита за цялото семейство, включваща блокиране на вируси и спам, сигурно онлайн банкиране и пазаруване, въвеждане на родителски контрол над употребата на уеб приложения, криптиране и резервиране на важната информация.

Techworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X