Софтуер

iMediaShare 3.0 за Android позволява гледането на онлайн видео на телевизора

Computer World

iMediaShare за AndroidОще през първата седмица на януари Bianor представи новата версия 3.0 на безплатното мобилното приложение iMediaShare, което превръща Android телефоните в дистанционно управление, осигуряващо насочване и гледане на лична онлайн мултимедия, както и онлайн телевизионни канали на телевизора, съобщиха от компанията на 5 януари.

За разлика от многото сет-топ бокс решения на пазара iMediaShare 3.0 не се нуждае от никакъв допълнителен хардуер или кабели. Мобилното приложение гарантира, че съдържанието е преносимо, така че да може да се гледа по всяко време на телевизор от ново поколение. Продуктът поддържа също и аудио системите от ново поколение, блурей плейъри, както и игровите конзоли PlayStation 3 и Xbox 360. На сайта на компанията има пълен списък с поддържаните устройства.

Както и при предишните версии, iMediaShare 3.0 поддържа и насочване на собственото музикално и видео съдържание от телефона, както и от социалните мрежи Facebook и Picasa. Софтуерът се предлага в два варианта – безплатен и Premium, като вторият дава достъп и до YouTube.

„Последната Android версия на iMediaShare идва с изцяло нов дизайн, значително подобрен потребителски интерфейс и нова гъвкава инфраструктура, поддържаща стриймването на Интернет видео, казва Стефан Лилов, директор „Бизнес развитие“ в Bianor. – Онлайн телевизионните канали, които към момента са достъпни през iMediaShare 3.0 в България, са TEDTalks и NASA TV. В близко бъдеще потребителите могат да очакват още много нови канали.“

На всеки 60 секунди трима души някъде по света стартират приложението iMediaShare, което през последните месеци отбелязва над 40% ръст на свалянията на месечна база, споделят от компанията. През 2010 г. iMediaShare беше препоръчано последователно от T-Mobile и Sprint на техните потребители като един от най-добрите мобилни продукти за годината.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X