Софтуер

Излезе Adobe Acrobat X

Computer World

От Adobe Systems обявиха, че семейството продукти Adobe Acrobat X, включващо Acrobat X Pro, Acrobat X Standard, Acrobat Reader X, Acrobat X Suite и новата услуга за обмяна на документи в Acrobat.com, вече са налични. Гамата продукти позволява на професионалистите да творят и подобряват качеството на съдържанието и ги стимулира за по-близко сътрудничество и продуктивност в екипната работа.

Acrobat X предлага новите Actions с насоки, за да опрости сложната подготовка на документа и процесите на публикуването. Напълно новите възможности за настройки в PDF Portfolios обединяват няколко типа файлове в една презентация. Новите услуги в сайта Acrobat.com дават възможност на потребителите да си сътрудничат много по-ефикасно. Интеграцията с Microsoft SharePoint позволява съгласуването на PDF документите в организацията. Сега съдържанието се използва повторно по-лесно и с по-качествено експортиране към Microsoft Word и Microsoft Excel.

С помощта на новите управляеми Actions потребителите на Acrobat X могат да автоматизират поредица от задачи и да ги споделят с колеги и сътрудници, което облекчава процеса на обучение. Чрез новите изгледи, визуални теми и цветови схеми с PDF Portfolios бизнес професионалистите могат да променят начина, по който потребителите преглеждат, обмислят и работят по съдържанието и неговия контекст. С новия Acrobat X Suite потребителите могат да увеличат максимално възможностите на Adobe Photoshop и Adobe Acrobat да улавят, редактират и комбинират дигитално съдържание направо от десктопа и лесно да създават динамични комуникации. Новата интеграция на Microsoft SharePoint позволява ползването на едни и същи Adobe PDF документи в цялата организация.

„Добре организираният процес позволява на големите организации да разполагат, конфигурират и управляват ъпдейти в съответствие със стандартите ISO, както в Adobe Reader X, така и в Acrobat X, като включително има поддръжка на Microsoft SCCM и SCUP“, казват от Adobe.

Adobe Acrobat X

Adobe Reader X включва оставяне на коментари с лепящи бележки и инструменти за маркиране, така че всеки да може да добави коментари директно и безплатно в PDF документ.

PDF достъпът е разширен към мобилни устройства с безплатен Adobe Reader X за Android, Windows Phone 7 и Blackberry Tablet OS. С новите възможности за сигурност в Protected Mode PDF файловете могат по-сигурно да бъдат преглеждани в Reader X. Нов панел за споделяне в Reader X осигурява връзка с онлайн услугата на Adobe CreatePDF, като улеснява създаването на документ, които останалите могат да видят в завършен вид.

С новите възможности за сигурност в Protected Mode в Reader X става възможно по-безопасното преглеждане на PDF файлове. Нов панел за споделяне – Share panel – в Reader X осигурява връзката с онлайн услугата Adobe CreatePDF като улеснява създаването на документ, които другите могат да видят в завършения му вид.

Новите услуги в Acrobat.com

  • Adobe SendNow е услуга за обмен на документи, позволяваща на потребителите да свалят, проследяват и управляват документи. Потребителите могат да качват файлове от уеб браузър или директно от панел за споделяне в Adobe Reader X. С няколко клика от централното табло за управление потребителите могат да изпращат огромни файлове от своя компютър до множество получатели, да преглеждат файловете, които са пратили, както и да следят до кого са пратени, да получават уведомление, че файловете са получени, а и да наблюдават файловете, които са пратени до тях;

  • Adobe CreatePDF е услуга за лесно онлайн създаване на PDF от всеки настолен компютър, предназначена за опростяване процеса на превръщане на файлове във висококачествени PDF документи. Освен конвертиране на документи, изображения и други файлове, поддържани от Microsoft Office, в Adobe PDF от уеб браузър, потребителите могат да комбинират документи в единичен PDF файл и, ако използват Microsoft Windows, да инсталират специален драйвер за принтер, които ще им позволи да създадат PDF файл онлайн от всяко едно приложение, което може да отпечатва.

Цени и наличност

Acrobat X и продуктите от серията са налични и сe разпространяват за България чрез оторизирания дистрибутор на Adobe Systems – BMG.

  • Acrobat X Standard – 318 евро (151 евро ъпгрейд) без ДДС;

  • Acrobat X Pro - 508 евро (218 евро ъпгрейд) без ДДС;

  • Acrobat X Suite - 1117 евро без ДДС (ъпгрейд няма, тъй като това е първата версия на продукта);

  • Цени за образователни цели: Acrobat X Pro – 188 евро без ДДС;

  • Безплатен 30-дневен пробен период на Acrobat Pro е наличен до доставката на продукта.

Продуктите се доставят в рамките от 3 до 5 работни дни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X