Софтуер

Facebook и Skype се интегрираха

Computer World

 

Новата версия 5.0 на Skype за Windows вече позволява на потребителите си да влизат в регистрациите си във Facebook и да изпълняват редица задачи, които са възможни в социалната мрежа, директно от интерфейса на приложението за комуникация.

Свързването на контактите от Facebook News Feed и от Phonebook с интерфейса на Skype дава възможност на хората да четат и пишат съобщения във Facebook, да коментират статуси и друго съдържание от социалния сайт и да комуникират чрез SMS-и или гласово през Skype.

Работим с компании като Skype, за да ви улесним по всяко време в откриването на приятелите ви, с които искате да се свържете“, пише в блог Итън Беъд, директор на Developer Network във Facebook.

В добавка към интеграцията Skype 5.0 предлага в бета формат групови видео разговори и нови начини за подобряването на качеството и стабилността на звука и картината.

Това не е първата подобна стъпка на сближаване на Facebook с услуга за комуникация. Социалната мрежа вече е интегрирана с AOL AIM и Yahoo Messenger. Skype от своя страна от няколко години предлага връзка с MySpace.

Съвсем скоро Skype излезе с версия за Andoid (минимум версия 2.1), в която се поддържат разговори през WiFi и 3G, както и чат. Така вече продуктът е наличен за три мобилни ОС – Symbian, iOS, Android и BlackBerry, за Windows, Linux и Mac, както и за някои телевизори на Panasonic и Samsung.

IDG News Service (Маями)

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X