Софтуер

25% отстъпка за новата версия на ABBYY FineReader 10

Computer World

Производителят на езикови програми и такива за разпознаване на документи и снемане на данни ABBYY и оторизираният дистрибутор на компанията за България BMG правят специално предложение за местния пазар за новата версия на продукта ABBYY FineReader 10. От 25 юли до 1 септември 2010 г. потребителите могат да закупят ABBYY FineReader 10 Professional Edition Box, който е съвместим с Windows 7, с 25% отстъпка и да получат продукта за 209 лв. с ДДС.

В този период може да се премине и до ABBYY FineReader 10 Professional Edition от ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition, ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition и ABBYY FineReader 9.0 Professional Edition с 50% отстъпка и срещу 115 лв. с ДДС, като процедурата при инсталация на ъпгрейд изисква задължителна проверка на сериен номер на предишен продукт.

Продуктът представя технологии от следващо поколение за интелигентно възпроизвеждане на форматиране на документ с множество страници и разпознаване на цифрови фотографии. Представяйки следващите поколения на своите две главни технологии - ABBYY ADRT (адаптивна технология за разпознаване на документ) за възпроизвеждане на форматиране на документ с множество страници и фото OCR, FineReader 10 издига технологията OCR на нови висоти. В комбинация със своя интуитивен и ориентиран към конкретната задача интерфейс подобрените технологии дават по-висока ефективност, опростеност и представяне във всички възможности за професионална работа с документи, казват от BMG.

ABBYY FineReader 10 представя още подобрения в запазване на оформлението на страницата, особено при документи с фонови изображения (например страници на списания). Новата версия предоставя и до 30% увеличение на точността при разпознаване на текст за азиатски езици (например китайски и японски) и до 20% за европейски езици (английски, френски, немски, полски и т. н.). В допълнение програмата показва до 30% подобрение на точността при изображения с ниско качество на печата, като цифрови фотографии и факсимилни съобщения и прави значителна крачка напред в представянето на прецизни резултати при снимки, заснети с камери на мобилни телефони. Предоставяйки прецизност при разпознаване на разнообразни видове документи, FineReader дава възможност за намаляване на ръчните операции при работа с документи и улеснява прехода към среда за работа без употребата на хартия, според BMG.

Предефиниране на OCR технологията с второ поколение на технологията ADRT на ABBYY ADRT е част от OCR технологията на ABBYY, отговорна за възпроизвеждането на логическата структура и форматирането на документи с множество страници. С това FineReader 10 може прецизно да пресъздаде най-сложните атрибути на документ - включително новата поддръжка на съдържание и йерархични структури на заглавия и подобреното възпроизвеждане на бележки под линия и стилове. ADRT не просто поддържа оригиналния вид на документ с множество страници, а интелигентно ги възпроизвежда като собствени, изцяло форматирани файлове на Microsoft Office, запазвайки логическите връзки между атрибутите на форматирането и равномерния текст през всички страници.

С третото поколение технология за OCR разпознаване от камери FineReader 10 разширява възможността за получаване на изображения за разпознаване от скенери и стандартни цифрови фотоапарати до камери на мобилни телефони. Потребителите могат да снемат текст и документи по всяко време и без предварителна подготовка. Диапазонът от доказани функции за предварителна обработка на изображения, заедно с нови функции за корекция на 3D изкривяванията на изображението, ISO шумът и размазване при движение, обезпечават най-добрата възможна OCR прецизност при заснети изображения.

Продуктът е снабден и с осъвременен и високо оптимизиран потребителски интерфейс, насочен към преобразуване на документи според процеса. Новият интерфейс значително намалява броя стъпки, обичайно необходими за обработване на документ. Всички ключови задачи по преобразуване на документ са групирани в меню Quick Tasks, което улеснява преобразуването на най-сложните документи във файлове с възможност за редактиране и търсене.

Предоставяйки повишена способност за преобразуване на изображения на документи в HTML, FineReader 10 опростява четенето и публикуването на електронни книги. С възможност за автоматично съхраняване на глави от големи книги като отделни HTML файлове и създаване на съдържание с препратки към съответните глави и файлове, читателите лесно могат да се движат из главите, без да е необходимо да прелистват дълъг файл. Освен това продуктът поддържа съхраняването на документи като собствени оформления на HTML, които лесно могат да бъдат редактирани, индексирани за търсене или директно публикувани на уеб сайт.

Новият FineReader предоставя и подобрена възможност за прецизно разпознаване на графики и диаграми, както и по-добра възможност за анализ и прецизно възпроизвеждане на оформлението на страниците на документ, които съдържат фонови изображения с текст около тях.

За по-ефективна съвместна работа с документи и за спестяване на място за съхранение технологията за MRC компресиране на ABBYY предлага възможности за оптимизиране размера на изходящите PDF файлове, намалявайки ги до 10 пъти, но запазвайки зрителното качество.

Друго подобрение е разпознаването на нови езици - корейски и идиш. Софтуерът вече чете документи на 186 езика, включително документи на няколко езика с произволна комбинация на поддържаните езици.

Подобрен е и експортът във формат PDF/A и се предлагат четири възможности за съхраняване на документи в този формат: „текст под изображение", „текст над изображение", „текст и изображение" и „само изображение".

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X