Софтуер

Мусала Софт: Математиката трябва да е водещ елемент в индустрията

Computer World


Сега математиката трябва да бъде водещ елемент в индустрията, защото само тя може да осигури бързи иновации", каза Крайчо Крайчев от Мусала Софт на международната конференция „Математиката в индустрията", проведена в София между 11 и 13 юли.

Събитието, на което присъстваха световни имена в математиката, които обсъждаха приложения на науката за анализ и разработка на софтуерен код ,бе открито от Цецка Цачева, председател на 41-то Народно събрание. Конференцията се проведе под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и се организира по повод честването на 20 години от създаването на Европейското математическо дружество (ЕМД).

Освен чисто академичните дискусии, бяха демонстрирани и постигнати бизнес резултати в рамките на комерсиален проект. Текстилният производител Едуардо Миролио е намалил драстично разходите си за поддръжка след миграция от IBM Mainframe Cobol към съвременна Unix (IBM AIX) платформа, като в проекта са използвани множество научни подходи за автоматизиране, ускоряване и подобряване качеството на миграцията. Научната работа е извършена в „Център за иновации и научно-приложни изследвания" на Мусала Софт съвместно с доц. д-р Нели Манева, ИМИ - БАН и Николай Грозев, Мусала Софт.

Бъдещето на България е в иновациите, подчертава Елена Маринова, президент на компанията. - Те не само намаляват разходите - особено критично в момент на криза. По-важното е, че те създават и поддържат лидерите."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X