Софтуер

Apple пусна iOS 4.1 бета за разработчици

Computer World

Обновление на мобилната операционна система на Apple iOS излезе в бета, налична за регистрирани разработчици beta to registered developers, според tweet съобщение на Майкъл Джуреуиц, евангелист в компанията.

Тъй като Apple пуска бета софтуера си под споразумение за за конфиденциалностъ, сключвано с разработчиците, публични данни за новите характеристики на iOS 4.1 не са известни. Официална информация ще се появи едва когато финалната версия на платформата излезе.

Според някои догадки, е вероятно да е включен Game Center - социална гейминг платформа, която бе обявена при представянето на iOS 4 в началото на 2010 г., но отсъстваше от версия 4.0. Освен това е възможно новата ОС да включва софтуерна поправка, обещана от Apple по-рано през юли, чиято цел е да адресира проблемът с антената, засягащ iPhone 4. Някои притежатели на телефона са подали оплаквания относно лошото приемане на клетъчен сигнал, особено когато устройството се държи по определен начин. В публичните си коментари по въпроса от Apple отдадоха това на софтуерен недостатък, не на хардуера. Други обаче смятат, че именно хардуера е причина за недоволството.

Едно нещо, което едва ли скоро ще видим в iOS е поддръжка за iPad, която по думите на главният изпълнителен директор на компанията Стийв Джобс ще се появи най-рано тази есен.

Macworld.com
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X