Софтуер

Gartner: Мобилният имейл със социално общуване за бизнеса ше доминират през 2014 г.

Computer World


Употребата на безжична е-поща са увеличава, според анализаторите на Gartner, които отдават тази тенденция на стандартизацията, операционната съвместимост и растящата конкуренция между мейл сървърите и услугите. Социалното общуване все по-често се явява като добавка към бизнес комуникациите и се интегрира с мобилната електронна поща.

Това, което прави безжичната е-поща привлекателна за потребителите, е възможността за използване на имейл функционалностите през мобилни мрежи и устройства. Тъй като социалното общуване се радва на растяща популярност, през 2014 г. услугите от този тип ще заменят електронната поща като основното средство за комуникация за 20% от бизнес потребителите. Gartner очаква глобалният брой на потребителите на безжичен имейл да достигне 1 млрд. до 2014 г. За сравнение в началото на 2010 г. тези потребители са наброявали над 80 млн., по данни на анализатора. Моника Бассо, вицепрезидент на проучванията в компанията, посочва, че сред основните причини за засилването на популярността на мобилната е-поща е повишената продуктивност, до която технологията води.

Днес корпоративният безжичен мейл е приоритет за предприятията с над 40% мобилен персонал. Според Бассо, повечето средни и големи организации в Северна Америка и Европа вече използват този подход.

Коментирайки облака, Бассо казва, че поради лесния достъп облачните технологии ще се превърнат в индиректна конкуренция на пазара на софтуер за мобилна е-поща и ще го променят в дългосрочен план.

„Облачните имейл предложения от доставчици на софтуер и услуги като Google с Gmail ще започнат да бъдат възприемани, издърпвайки безжичната електронна поща в облака, казва Бассо. - Research In Motion и други вендори на мобилен имейл ще изградят партньорства с облачни играчи, за да адресират облачните стратегии на клиентите си."

MIS Asia
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X