Софтуер

Windows 7 отпада от таблета Slate на HP?

Computer World

Въпреки че самият главен изпълнителен директор на Microsoft Стийв беше заявил, че Windows 7 ще бъде част от таблета Slate на Hewlett-Packard, сега неназован вътрешен за HP източник, цитиран от уебсайта TechCrunch, твърди, че хардуерният производител не е останал доволен от работата на операционната система върху устройството и няма да я използва за този продукт.


Това може би не е чак толкова изненадващо, имайки предвид предимно десктопната ориентираност на Windows 7 - системата е ресурсоемка и, въпреки че не е споменато от източника, употребата й води със себе си лицензни такси, повишаващи цената на крайния продукт, което също може да е аргумент.

В сайта се твърди и че HP може да изостави и хардуера на Intel. Ако и ОС, и микропроцесорът си заминат, логичното заключение е, че HP се подготвя да използва WebOS, платформа за смартфони, придобита в рамките на сделката за купуването на Palm, добила публичност в края на април. По този начин Hewlett-Packard ще може да предостави една икономически стабилна платформа за този сегмент от компютърния пазар, който в противен случай ще донесе ползи само на добре установилите се компании като Apple, Microsoft и Google.

Computerworld (Великобритания)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X