Софтуер

Разработчиците могат да предлагат продукти, базирани на Windows Azure Platform - ДОПЪЛНЕНИЕ

Computer World

Вследствие официалното обявяване на финалната версия на новата онлайн платформа за „облачни" изчисления на Microsoft Windows Azure Platform всички разработчици могат да предлагат на своите клиенти продукти, базирани на решението, възползвайки се от гаранцията на американската компания за отказоустойчивост, съобщиха от Microsoft България.

Платформата беше представена от Рей Ози, главен софтуерен архитект на Microsoft, по време на конференцията за разработчици Professional Developers Conference в Лос Анджелис, състояла се от 17 до 19 ноември. До момента на представянето продуктът бе в тестов режим и носеше името Azure Services Platform.

С анонсирането на финалната версия на Windows Azure Platform бяха дефинирани каналите, по които компанията ще предлага услугите свързани с платформата, както и цените на услугите в различните държави. Използването на решението остава безплатно до 31 януари 2010 г., а таксуването започва на 1 февруари същата година. Първоначално платформата ще бъде достъпна за комерсиална употреба в около 20 държави, като на по-късен етап ще бъдат включени и останалите. България не е част от първата „вълна“, но услугите предлагани от Windows Azure Platform ще продължат да бъдат достъпни безплатно в тестов режим и след 1 февруари 2010 г.

Клиентите искат избор и гъвкавост за това как те разработват, предлагат и използват приложенията си, каза Рей Ози. - Ние навлизаме в ера на решения, които ще се използват еднакво лесно и удобно през компютъра, телефона и Мрежата, и които ще се предлагат от съоръжения, наричани публични и частни облаци. Нашите нови услуги, създадени специално за тази нова ера, ще дадат на разработчиците необходимите възможности и инструменти да създадат тези изключителни приложения, които от своя страна ще доведат до раждането на нов, печеливш бизнес, използващ тези технологии."

В обръщението си Рей Ози подчерта и изместването на ИТ индустрията към хибридните технологии и решения, описвайки представата на Microsoft за „три екрана и облака", при която софтуерът ще предоставя еднакви услуги на потребителите чрез екраните на техните компютри, телефони и телевизори. Той спомена за разработването на едно ново поколение приложения за бизнеса и дома, които ще съществуват в „облака" на Windows Azure, и ще използват неговите възможности и услуги, за да достигнат до своите потребители.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X