Софтуер

IBM Smart Analytics Cloud вече е на пазара

Computer World

IBM обяви пускането на пазара на IBM Smart Analytics Cloud - решение за големи предприятия, желаещи да създадат своя собствена среда за работа с „облачни" изчисления за бизнес анализи.

За технологична основа на продукта служи архитектурата на частната работна среда на IBM Blue Insight.

Новият продукт включва функционалността IBM Services, която предлага сесии за планиране и изготвяне на стратегии, оптимизация на „облачните" изчисления, и инсталиране и прилагане на решението Smart Analytic Cloud. Това допринася за трансформирането на стратегията за корпоративни бизнес анализи и за постигнат бърза възвръщаемост на инвестициите.

Технологията IBM Cognos 8 BI осигурява доклади, анализи, табла с информация и други услуги за бизнес анализи, за да бъде възможно следенето на бизнеса, тенденциите и резултатите.

Друга характеристика на IBM Smart Analytics Cloud е IBM System z. Това е решение, което поддържа „облачната" основа със z/VM виртуализация, работеща с Linux на ефективни „specialty engines" за масивни мащаби с гъвкави, сигурни и споделени „multi-tenant" операции.

Едно наскоро проведено проучване на IBM показва, че 83 на сто от запитаните изпълнителните директори посочват бизнес анализите като средството, чрез което ще подобрят конкурентоспособността на компаниите си.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X