Социални Мрежи

LinkedIn тества функция за аудио чат

Иван Гайдаров

LinkedIn разкри, че изпробва нова аудио функция в приложението си, която бързо набира популярност. Представителят на компанията, Сузи Оуенс, коментира пред Mobile World Live, че LinkedIn е в ранен етап на тестване на функция "за създаване на уникално аудио изживяване, свързано с вашата професионална идентичност", след като е отчела почти 50% ръст в дискусиите под публикации, видео споделяния и истории в платформа.

Като част от усилията си за увеличаване на връзките между потребителите, компанията проучва начини за въвеждане на аудио функционалности в събития и групи. Разработчикът на приложения и изследовател Алесандро Палуци публикува подробности за функцията за Android версията на приложението LinkedIn, заявявайки, че тя предлага възможността на потребителите да създават аудио стаи на живо и да водят дискусии с участниците в тях.

Функционалността е подобна на тази, предлагана от приложението за аудио чат Clubhouse, което трупа все повече популярност в последно време. Facebook и Twitter са сред останалите компании, които развиват подобна функция за аудио чат.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X