Социални Мрежи

Facebook оптимизира възможностите за видео разговори в платформите си

Иван Гайдаров

Facebook направи значителна стъпка във все по-популярния онлайн сегмент за видео разговори, разкривайки функция, позволяваща на потребителите да организират групови разговори с до 50 души в своите платформи, в опит да засили ролята си по време на физическата изолация заради пандемията.

В свое изявление от компанията обявиха, че Messenger Rooms ще позволи на потребителите да създадат "стая" във Facebook или Messenger и да започнат видео разговори дори с хора, които нямат акаунт в платформите на гиганта в социалните медии.

Функцията се тества в определени страни, включително Аржентина, Италия и Полша, и ще бъде достъпна в глобален мащаб в рамките на следващите седмици.

От Facebook обръщат специално внимание на поверителността, като обещават да не "гледат или слушат вашите аудио или видео разговори". В добавка от компанията обясняват, че ще събират данни от Messenger Rooms "за подобряване на изживяването в продукта", но не и за рекламни цели.

Друго допълнение е възможността потребителите да добавят още един човек към видео стрийминга си, независимо от местоположението му. Компанията също така представи планове за добавяне на опция за създателите на събития, които искат да таксуват потребители за достъп до видео съдържание на живо.

Не на последно място, Facebook разработва криптирани групови гласови и видео разговори с до осем души в WhatsApp.

С всички тези инициативи най-голямата социална платформа се стреми да отговори по най-добрия начин на засилената конкуренция от страна на платформи като Zoom и Houseparty, които регистрират сериозен ръст на използване в началото на годината.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X