Социални Мрежи

Telegram достигна 400 милиона абонати, пуска видео разговори

Иван Гайдаров

Доставчикът на услуги за съобщения Telegram обяви, че месечните активни потребителски профили в платформата са достигнали 400 милиона в глобален мащаб. Компанията разкри и плановете си да се включи в сегмента за видеокомуникации, за да отговори на нарастващото търсене на подобни комуникационни канали по време на пандемията от Covid-19 (коронавирус).

Изпълнителният директор Павел Дуров коментира, че потребителите на Telegram са се увеличили със 100 милиона през последната година и приложението привлича поне 1,5 милиона нови регистрации на ден, което го прави най-изтегляното приложение за социални медии в повече от 20 държави.

Дуров добавя, че Telegram е "идеален за отдалечена работа и учене по време на карантината", тъй като предлага функции, включително облачно съхранение, папки и поддръжка на работен плот.

Той отбелязва още, че настоящите глобални мерки за физическа дистанция подчертават необходимостта от "надежден инструмент за видео комуникация", а много от настоящите услуги са компрометирани или през сигурността си, или през използваемостта си.

"Бихме искали да запълним този пропуск и ще се съсредоточим върху предлагането на сигурни групови видео разговори през 2020 г.", категоричен е изпълнителният директор на Telegram.

Дуров представя и редица актуализации на платформата в посока образование и разкри инициатива за краудсорсинг, в която компанията ще предостави 400 000 евро на създателите на образователни тестове.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X