Социални Мрежи

Facebook въвежда тих режим

Иван Гайдаров

Facebook ще улесни потребителите, които искат да си починат от социалната мрежа и постоянните ѝ известията. Компанията стартира нова функция за тих режим с цел да помогне на потребителите да прекарват по-малко време в приложението.

С новата функция можете да зададете график кога искате Facebook да е достъпен и кога искате приложението да бъде "тихо". Когато тихият режим е активиран, приложението заглушава входящите известия и, подобно на контролите за екранно време на Apple, няма да стимулира потребителите да влизат в приложението. Ако се опитате да отворите приложението, докато тихият режим е активиран, ще получите напомняне, заедно с таймер, въпреки че можете да изберете и да деактивирате или да заобиколите функцията за 15 минути.

Тихият режим е част от инструментите за управление на екранното времето, които компанията стартира през 2018 г. Този инструмент позволява на потребителите да определят ограничения за времето, прекарано в приложението, както и възможността да заглушат известията за известни периоди от време.

С въвеждането на тих режим Facebook предоставя и по-подробни статистически данни за това как даденият потребител използва приложението. Всеки ще може да проследи в рамките на две седмици подробности за активността си и да получава разбивки на времето, прекарано през деня и през нощта.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X