Социални Мрежи

COVID-19 провали и най-голямото годишно събитие на Facebook

Иван Гайдаров

В четвъртък, Facebook обяви, че отменя своята конференция за разработчици F8 - най-голямото събитие на гиганта в социалните медии за годината - заради притесненията от новия коронавирус. Необичайният ход илюстрира нагледно как COVID-19 - респираторното заболяване, което причинява вирусът - оказва влияние върху най-големите технологични компании в света.

Основната годишна конференция на Facebook трябваше да се проведе в конгресния център McEnery Convention Center в Сан Хосе на 5 и 6 май и е едно от най-очакваните събития на социалната мрежа. Миналата година конференцията привлече повече от 5000 разработчици, създатели на съдържание и предприемачи от цял свят.

"Това беше трудно решение. F8 е невероятно важно събитие за Facebook, но трябва да дадем приоритет на здравето и безопасността на нашите партньори, служители и всички, които помагат събитието да се превърне в това, което е", се казва в изявление Константинос Папамилтиадис, директор на Facebook за програмисти.

Решението на Facebook следва отмяната на Mobile World Congress - гигантска конференция за мобилни телефони, която се провежда в Барселона. Притесненията от вируса засегнаха и други събития, включително срещата на високо равнище във Facebook и маркетинговата конференция на RSA, която в момента се провежда в Сан Франциско. Facebook, заедно със Sony и Microsoft, също така се изтеглиха от предстоящата конференция за разработчици на игри. Притесненията от вируса са станали толкова големи, че дори МОК обмисля отлагане на Олимпийските игри през 2020 г. в Токио.

Коронавирусът, открит през декември в Китай, до момента е убил повече от 2800 души и е заразил над 82 600.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X