Криптиране

Acronis се присъединява към MPC Alliance

Александър Главчев

Acronis обяви присъединяването си към MPC Alliance - глобална асоциация на отговорните организации с мисия за подобряване сигурността и поверителността на данните чрез внедряването на защитената криптографска технология на многостранно изчисление (MPC).

MPC е математически подход към цифровата сигурност. Той е подразделение на криптографията, което позволява на множество страни да изчисляват резултата, използвайки своите лични данни, без да ги разкриват на трети страни.

Примерите за MPC, които се използват днес, включват прилагането му за защита на лични ключове за софтуер или за защита на данни в облака. Той също така се използва за генериране на цифрови подписи за оторизиране на транзакции, удостоверяване на код, проверка на самоличността, и др.

Сред редица изследователски инициативи на MPC, Acronis работи със сингапурския технологичен университет Nanyang (NTU), за да създаде иновативно криптиране и защитени технологии за управление на данни, за да бъде създадена сигурна MPC платформа за сделки между бизнес и правителствени организации, гарантирайки, че криптираните Данни могат да се споделят между множество ненадеждни страни, като същевременно остават защитени.

"MPC е от голям интерес за Acronis, в която сме заделили значителни изследователски ресурси, казва Станислав Протасов, президент по технологиите и съосновател на Acronis. Клиентите на Acronis могат да изготвят бизнес рипорти беда да разкриват каквито и да било данни с чувствителен характер."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X