Ит Лидери

А1 се сертифицира по стандарта ISO/IEC 27701: 2019 за управление на лични данни

Владимир Владков

А1 България успешно премина през одит процедура, проведена от Lloyd's Register, която удостовери спазването на изискванията на международния стандарт ISO 27701:2019, като е приложила най-добрите практики и процедури за информационна сигурност и управление на неприкосновеността на личните данни на своите клиенти, партньори и служители.

По този начин българският оператор изпревари останалите членове на A1 Group, а освен това е сред малкото в страната, която доказано отговаря на новия международен стандарт. Компанията очаква да получи официалния сертификат за изградена цялостна система за управление поверителността и защитата на личните данни (PIMS). "Стандартът определя изискванията за създаване, прилагане, поддържане и непрекъснато подобряване на тази система. Той е разширение към вече сертифицирания в телекома ISO/IEC 27001 за управление на сигурността на информацията", обясняват от телекома.

"В допълнение към двата стандарта 27701 и 27001, проведеният в А1 България одит потвърди функционирането на сертифицираната интегрирана система за управление на услуги, в съответствие с изискванията на стандарта ISO/IEC 9001 за управление на качеството на услугите, и ISO/IEC 20000-1 - за управление на предоставяне на услуги", допълват от компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X