Сигурност

Ясна е предварителната програма на форума за киберсигурност на Капитал

Александър Главчев

На 17 ноември ще Капитал ще проведе традиционния есенен Cybersecurity and Data Protection Forum. Тази година форумът ще е онлайн формат, като вече е ясна неговата предварителна програма.

COVID-19 кризата предизвика множество трудности, свързани със сигурността и непрекъснатостта на бизнеса. Много компании и индустрии ускориха своята цифрова трансформация.

Внезапната и не внимателно планирана дигитализация обаче увеличава рисковете и ефектите от евентуалните кибератаки. Според проучване на Световния икономически форум от месец май 50 на сто от компаниите изразяват притеснения свързани с увеличения атаки брой срещу своята ИТ инфраструктура, опитите за измами с данни и промяната в работните модели.

Нападателите се възползват от несигурността, безпрецедентната ситуация и бързите ИТ и организационни промени. Намаляването на риска своевременно е от съществено значение за бизнеса, тъй като киберсигурността е това, което им позволява да останат отворени и да работят.

Не всички компании и държавни структури са подготвени за бъдещите заплахи. В този контекст Data Protection Forum ще събере на едно място ръководители на бизнеси, юридически лица и специалисти по киберсигурност, за да обсъдят най-новите тенденции и заплахи.

Сред основните гости на събиетието ще бъдат:
  • Крум Гърков, директор на eu-LISA
  • Борис Гончаров, главен изпълнителен директор на Amatas
  • Божидар Божанов, основател на LogSentinel
  • Йеле Виеринга, специалист по ИТ сугурност от KnowBe4
  • Рой Коен, съосновател на Vicarius
За регистрация и билети, посетете сайта на събитието.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X