Сигурност

TP-Link с ново решение за видеонаблюдение за бизнеса

Александър Главчев

Нов марка продукти за видеонаблюдение обяви TP-Link, по време IFA 2020. Брандът VIGI обхваща 10 нови решения, проектирани да отговорят на нуждите на малкия и среден бизнес, предлагайки професионални решения на изгодна цена, обясняват от компаният. Всички продукти ще са налични в световен мащаб от това лято.

"Имаме удоволствието да представим на пазара марката VIGI, посветена на решенията за видеонаблюдение. Новата марка се характеризира с нашите висококачествени производствени стандарти, затова решения са безопасни, стабилни и професионални и са предназначени за всеки тип бизнес по света", каза Пинджи Ли, вицепрезидент и генерален мениджър на TP-Link Networking.

Обявяването на марката VIGI е стратегически ход на TP-Link за навлизане на пазара с решения, посветени на видеонаблюдението. Приспособявайки се към различните нужди за сигурност и поверителност, продуктите VIGI са създадени след процес на изследователска и развойна дейност и са собствено производство на компанията. Проектирани са да предлагат на цялостно решение за сигурност, намалявайки риска от компрометиране на данни, както от вътрешни, така и от външни източници, като осигуряват защитата на служителите и същевременно подобряват и оптимизират услугите.

TP-Link с ново решение за видеонаблюдение за бизнеса

Също така, в рамките на IFA 2020, TP-Link показа и други продукти. Сред тях е мрежово решение от гамата Omada за облачна бизнес мрежа. Надграждайки настоящата марка Omada Wi-Fi, посветена на бизнес средата, компанията е създала рутери, комутатори и други Wi-Fi 6 съвместими продукти. Добавена е централизирана функционалност за облачно управление, която осигурява контрол на продуктите чрез един интерфейс.

За домашните потребители пък TP-Link анонсира първата си mesh 5G Wi-Fi 6 Gateway система, Deco X80-5G, първият интелигентен термостатичен клапан за радиатор - Tapo E100, но и новото решение за сигурност HomeShield, задвижвано от Avira.

TP-Link с ново решение за видеонаблюдение за бизнеса

Deco X80-5G предлага бърз достъп до 5G мрежи, с ниска латентност и увеличен капацитет. Продуктът трябва само да бъде свързан към захранване и потребителите могат да се възпозлват на бързата 5G навигация за ежедневни дейности.

HomeShield е описван като "щит" за домашната мрежа, осигуряващ подобрена защита в реално време за IoT устройства, включително срещу най-новите вируси, разработени от кибернападатели, стабилен родителски контрол и персонализирана функция за качество на услугата - QoS).

Изследователският екип на Avira е установил, че рутерите представляват 75% от всички устройства, предразположени към атаки във всеки интелигентен дом. Вторият най-уязвим продукт е IP камерата (25%). Следователно важността на решението за сигурност се увеличава пропорционално на степента на желанието за трансформация на дома в интелигентен дом.

Интелигентният термостат за радиатор Tapo E100 пък е специално проектиран да превърне всеки радиатор в интелигентен такъв, като регулира степента на топлина, само чрез бутони, които са лесни за управление с приложението Tapo, така че всяка стая в дома да има перфектната температура.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X