Нови Технологии

ЕС и шведската Sectra сключиха споразумение за защитени комуникации

Владимир Владков

Шведската компания за медицински изображения и киберсигурност Sectra е подписала ново рамково споразумение с Европейската комисия и Съвета на ЕС за одобрение на мобилната криптираща система Sectra Tiger. Споразумението ще помогне на европейските организации да общуват сигурно и ефективно помежду си и с други организации от страните членки на ЕС, без да рискуват конфиденциалността на споделяната информация.

"За нас е жизненоважно да можем да общуваме сигурно. Системата Tiger, предлагана от Sectra, е доказано и надеждно решение, използвано от нашата организация от няколко години. Тя ни подкрепя при споделянето на информация по сигурен и ефективен начин", казва старши представител на Европейската служба за външна дейност.

Съгласно това рамково споразумение институциите на ЕС ще могат да обновят инфраструктурата си, да поддържат системата и да набавят допълнителни устройства Tiger за сигурен обмен на класифицирана информация до и включително EU SECRET. Уникалните функции в системата позволяват на потребителите да комуникират сигурно в различни области, като същевременно гарантират конфиденциалността и целостта на всеки домейн.

ЕС работи съвместно със Sectra от 2010 г. насам, като новото споразумение важи за нов 10-годишен период. В България решенията на Sectra бяха представени от Telelink още през 2016 г., когато бе демонстрирана масата за виртуална дисекция на Sectra заедно с образователния портал на Sectra.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X